De #1 tool om een website te bouwen als personal trainer

november 17, 2021,
17:36 door
Jeroen Vanpoeyer

De #1 tool om een website te bouwen als personal trainer

Introductie

Veel personal trainers lopen vandaag vast bij het technische aspect van ondernemen. De vraag die ik het meeste krijg is “Welke tool gebruik jij voor het bouwen van je website”?

Op het einde van deze blogpost weet je perfect welke software de beste software is voor het bouwen van je eigen professionele personal training website.

In deze blogposts vergelijken we WordPress met Wix, die uit onderzoek bij personal trainers de meest gebruikte tools zijn. Op het einde geef ik je ook een overview van de voor- en nadelen van deze tools.

WordPress

WordPress heeft het grootste marktaandeel aan CMS website’s. Op dit moment wordt 36,5% van alle website’s hiermee opgebouwd, dat is maar liefst meer dan +27 miljoen website’s.

Enkele topbedrijven die gebruik maken van WordPress zijn Walt Disney, Sony, Ebay en Mitsubishi.

Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van WordPress?

Flexibiliteit

WordPress is zeer flexibel, je kan alles bouwen met de juiste plugins.
Een plugin is een extra stukje software die je kan toevoegen aan WordPress waardoor je zaken kan bouwen zoals een webshop, ledenportaal, een cursusplatform, enzovoort. En dit zonder één lijn code te hoeven schrijven.

Prijs

Als je een eigen domeinnaam en webhosting hebt aangekocht kan je deze volledig gratis integreren met WordPress.
Je kan gratis van start gaan, wat het zeer laagdrempelig maakt. Er zijn ook betalende plugins beschikbaar waarmee je extra functionaliteiten aan je website kan toevoegen.

Documentatie

Doordat WordPress één van de meest gebruikte CMS systemen ter wereld is, zijn er ook veel mensen die handige tutorials, video’s en documentatie maken. Je kan voor elk probleem een oplossing vinden, wat niet altijd het geval is bij minder populaire tools.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, dit bepaald hoe hoog je website in Google of andere zoekmachines zal scoren.

WordPress heeft enkele zeer sterke plugins waarmee je je vindbaarheid een boost kan geven. Jij bepaald zelf voor welke zoekwoorden je beter gevonden wilt worden. WordPress heeft een van de beste SEO tools van alle CMS systemen vandaag op de markt.

Bloggen

Hoe je er van om te schrijven, om waardevolle content te maken voor je doelgroep? Dan is WordPress een zeer goede tool om te gaan bloggen.

WordPress is oorspronkelijk ontstaan als blogging tool, bijgevolg is WordPress dan ook DE tool voor blogs en artikelen te schrijven. Bloggen is ook één van de populairste manieren om je SEO een boost te geven.

E-Commerce

Één van de meest krachtige plugins in WordPress is WooCommerce. Dit is naast Shopify de meest gebruikte software bij het bouwen van webshops.

Je kan gratis starten met WooCoomerce, en je hebt de mogelijkheid om de functionaliteiten van je webshop uit te breiden met betalende plugins.

Leercurve

Het enige grote nadeel aan WordPress is de leercurve.
Hoewel WordPress aanzien wordt als een ‘easy to use’ platform zijn er ook veel mensen die aangeven dat de leercurve redelijk hoog is.

Wix

Wix heeft het tweede grootste marktaandeel in CMS website’s met 1,5% van alle website’s. Dit zijn + 3,8 miljoen websites.

Enkele topbedrijven die gebruik maken van WordPress zijn Pokebowl, TerraLiving en Evolve.

Hier zijn de voor- en nadelen van Wix:

Prijs

Net zoals WordPress is Wix volledig gratis. Je kan gratis starten met een domeinnaam van Wix zoals jeroenvanpoeyer.wix.com. Van zodra je je eigen domeinnaam wilt gebruiken moet je overschakelen naar een betalende versie van Wix.

Gebruiksvriendelijkheid

Wix wordt aanzien als één van de meest gebruiksvriendelijke platformen wereldwijd.
De leercurve van Wix is dan ook een stuk lager, waardoor je als starter of leek veel sneller aan de slag kan gaan.

Bloggen

Wix biedt zeer basic tools aan om te gaan bloggen, waardoor het niet ideaal is voor mensen die willen bloggen of content willen delen met hun doelgroep.

E-Commerce

Je kan je eigen webshop perfect bouwen in Wix, maar als je de functies van de webshop vergelijkt met andere tools zoals WordPress of Shopify zijn de functionaliteiten van Wix vrij beperkt.

SEO

Wix staat er om bekend dat hun SEO tools een stuk achter staan op de concurrenten. De laatste jaren hebben ze hier echter wel sterk in geïnvesteerd waardoor ze ondertussen wel al beter scoren.

Besluit

Deel deze post met je netwerk